De viktigste karakterene fra de første bøkene

Maria Liene - datter av embetsmann og godseier Eilert Liene og Margrethe Liene, bor på Svaneberg gods i Jarlsberg grevskap. Søster til Amanda Liene og halvsøster til Knud Liene. Maria er født 15. juni 1788, har langt, gyllenblondt hår og blå øyne. Utdannet av huslærer, har også hatt guvernante. Maria liker å male, lese og ri turer alene på hesten Stjernen som hun har fått av sin far.

Philip Landegaard - Philip er av dansk adelsslekt etter sin far, men er født i Norge. Moren er av tysk adelsslekt. Begge foreldrene er døde. Er offiser (oberst), men er også udannet cand.jur. ved Universitetet i København. Født 15. april 1779. Han har halvlangt, rødbrunt hår og grønne øyne. Han har ei datter, Sofie, fra et tidligere ekteskap, enkemann. Eier flere frakteskip, har interesser innen trelast, involvert i kaperfarten fra 1807.

Eilert Liene - Marias far. Tidligere viseamtmann i Bratsberg, nå pensjonert. Har vært gift tidligere, sønnen Knud er fra dette ekteskapet. Gift på nytt med Margrethe, som er en del yngre enn ham selv. Har 2 barn med Margrethe Liene; Maria og Amanda.

Margrethe Liene - Marias mor. Margrethe tilhører dansk adelsslekt, og ble sendt til Norge for å giftes med Eilert. Margrethes familie var svært rik, og hun hadde en stor formue med seg inn i ekteskapet.

Amanda Liene - Marias storesøster. Amanda har blondt hår og blågrå øyne, vakker, men plaget med nerver. forlovet med John Edelberg.

Karen Haraldsmo - Marias beste venninne. Bosatt på Haraldsmo gård i nærheten av Svaneberg gods. Blond, nesten hvit i håret. Blå øyne.

Mathias Grøne - sønn av kusken og kokka på Svaneberg gods, god venn av Maria og familien Liene. Har fått hjelp av Eilert Liene til å komme inn på underoffiserskolen i København. Kraftig ung mann, blondt hår og blå øyne

Karl Lattmann - den nye presten i Tenviken. Utdannet i Tyskland, tidligere bosatt i Christiania. Født 1781, blond, blå øyne

Peder - Philips lovløse venn. Han er knyttet til Philip fra barndommen, og er svært lojal.  

Ernst Taulor - Enkemann fra Fredrikshald, venn av Marias far.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.11 | 22:30

Så synd at bøkene ikke lenger i produksjon, hadde så lyst til å kjøpe dem til en venninne til jul.. heldige meg fikk bok 1 med skriftlig hilsen tilbake i 2007:)

...
11.10 | 13:51

Så herlig at du er utålmodig, det liker jeg å høre Dessverre er det nok fortsatt seks uker mellom bøkene. Forsiden kommer nok ganske snart, håper jeg

...
11.10 | 13:14

Hei er det noen sjangs for at de siste bøkene kommer fortere? klarer nesten ikke vente! Kommer forsidebildet på bok nr 16 snart?? Håper det, er så nydelig.

...
29.09 | 12:10

Hei! Tusen takk, det var hyggelig å høre <3 Serien blir på 18 bøker totalt

...
Du liker denne siden